Systerhelg

Äntligen är vår efterlängtade systerhelg här! Sara hostar, snorar och har sig, men äta måste man så vi har varit på min favoritrestaurang Le Cardinal och kryssat. Lika gott som alltid!



I morgon har vi en rad ärenden och nöjen att ta bocka av och vi ska försöka att ta det lugnt (vid minsta tempo får snorungen, bokstavligen talat, hostattack!). Det kommer ändå att bli en kanondag! Jag älskar att ha henne här, älskade  syster!

Hoppas att ni får en fin helg och att ni mår bra! Puss och kram!


Höstkänslor

Dagens dåliga:
Kvällens fyra timmar med extremt mycket aggressionsutbrott.
Jättekul att komma fram till att man inte har gjort någonting!
Grr!

Dagens braiga:
Vädret! Härliga timmar ute i höstsolen, jätteskönt för själen!
Med bilderna vill jag dela med mig av hösten i mitt bröst.


Min almanacka

Jag är en halvbra person när det gäller att använda almanacka. Det är inte det att jag gör det lite halvdant, utan mer att jag ena veckan eller månaden inte kan leva utan den för att sedan, i nästa vecka eller månad, nästan glömma att jag äger en.

Hur som helst, jag tänkte ge er en liten närmare titt på framsidan till min almanacka som jag scrapade ihop innan höstterminen började. Rosa är min nya favoritfärg och fåglar har blivit en stor favorit när det gäller fina papper och motiv. Vad tycks? Lite roligare att planera såhär!?



Blogg.se-appen

Att jag mår mycket bättre idag märks (förutom det faktum att mår fysiskt bättre) på att tiden går mycket fortare. Det är ett gott tecken!

Trots att jag har två datorer framför mig testar jag nu att blogga från den nya blogg.se-appen. Jag hoppas att det blir bra så att man kan göra roliga inlägg med bilder utan att vara beroende av datorn! Bilden är från en konsert i somras, och vart bilden hamnar i inläggen har jag ingen aning om... Upp till bevis!

Ha en fin onsdag!


Update: Bilden blir 400px (min uppskattning) och lägger sig, som hela inlägget, till vänster. Det i sig passar kanske inte mitt tycke, men eftersom appen var väldigt smidig att använda i övrigt är jag nöjd! Får helt enkelt (som nu) gå in och ändra placeringar i efterhand :-)


Tre saker om att vara sjuk

  1. Värken ger inte med sig, men å andra sidan är det "bara" värk idag. Har dessutom fått reda på att Lisa som jag träffade både i fredags och lördags har samma symptom, så då är det säkert något som går. Jag planerar att vila i morgon med och sen infinna mig på jobbet på torsdag!

  2. Tanken på hur kollegorna kan ha det på jobbet skapar skuldkänslor. Jag försöker tänka att detta inte är något jag har valt själv, men jag vet hur jobbigt det kan vara på jobbet när någon är sjuk. Alla mina tankar går till mina duktiga kollegor!

  3. Ute är det sol, inne ligger jag. Kroppen har valt helt fel dagar att "värka".

Vita syrener

Nu ska jag göra något som jag aldrig har gjort tidigare, nämligen att publicera bilder på något som jag inte har gett bort ännu. När ni ser bilderna förstår ni själva hur jag kan göra det. Innehållet i albumet får ni självklart inte se innan det är överlämnat!

På mässan i lördags fick jag inspiration till att använda ett fint bokomslag som pärm till ett album. Först hade jag tänkt att scrapa framsidan lite, men tanken på att detta fina omslag är från 1926 gör att det känns fint att ha kvar det intakt (så intakt som det nu kan vara efter att man klippt och borrat sönder det).



Vem som får det, och vad det innehåller kommer att förbli en hemlighet ett tag till!


Sjukstuga

Efter solsken kommer regn, eller hur var det nu? Den fina helgen övergick i en dålig natt och sjukstuga här hemma. Har varit hemma idag och kommer att stanna hemma i morgon också. Det är jättekul att bara vila, vila och vila - men det är uppenbarligen det kroppen behöver!


Magnus har köpt godis till mig. Tack älskling!


Helgen

Jag har verkligen haft en riktig kanonhelg! Det i sin tur gör ju tyvärr att helgen har försvunnit utan att jag har hunnit blinka, men vi får helt enkelt hoppas att veckan går lika fort så att det snart är helg igen!

I fredags kväll hade vi tacos- och myskväll med Lisa, Andreas, Tilde och Julia. Magnus och Andreas drack den godaste öl de någonsin testat och när flickorna sov gott gottade vi andra oss i soffan med varsin glass. En lugn och skön fredagkväll i goda vänners lag!



Sötaste flickorna

I lördags förmiddag mötte jag upp Lisa för att gå på min första Scrapmässa. Inte sådär jättestor men heller inte för liten. Efter två timmar hade vi sett allt vi ville och kände oss båda nöjda så det blir förhoppningsvis fler mässor framöver!

Vid lunch konstaterade älskling och jag att vi inte orkade laga två mål mat på samma dag (vi väntade gäster på kvällen) så vi tog oss in till stan och Sundstorget där alla förhoppningar om en god lunch överträffades gånger tusen! Vi köpte jättegod potatis- och kantarellsoppa med kyckling och focaccia från Sofieros restaurang och Helsingborgs bryggeris Ale (den enda av deras tre ölar som vi inte hade testat innan). När vi satt där kunde jag inte låta bli att nästan vråla av lycka. Solen sken på oss och allt var helt perfekt!




Igår kväll hade vi finbesök av Sandra och Björn. Vi åt, snackade och såg Winnerbäck i rutan. Jättekul att träffas och jag ser gärna att det blir fler gånger! Kul kul!

Idag har jag haft en riktig bara-vara-hemma-dag! Kände att jag behövde lite bara-vara för att få alla delar av en perfekt helg. Vi sov till vi (jag) vaknade, tog en snabbrunda till Framtid och sen bänkade vi oss i soffan här hemma. Magnus har suttit klistrad framför dagens två avgörande fotbollsmatcher som gjorde att HIF tar hem årets guld (kan inflika att det är därför det hänger en rödblå flagga i vårt köksfönster) och jag har scrapbookat. Fick inspiration till ett album på mässan som jag nu har påbörjat. Det är än så länge ett hemligt projekt då det ska ges bort, men det känns bra och ni kommer självklart få se hela när albumet är klart och har överlämnats.

Så, där är jag nu. Sju timmar scrapbooking senare och saker ÖVERALLT. Men vad gör det när man har en såhär fin helg att se tillbaka på?

Hoppas att ni också har haft en fin helg!
Puss!


Trevlig helg!

Ikväll tänker jag två saker:
1. Jag är inte nöjd med en jobbuppgift jag gjort ikväll, hemska tanke.
2. Jag önskar världens bästa Magnus vore hemma. Dumma ensamma nätter!


Älskar dig Mums!

I morgon är det fredag och helg. Det blir en tacoskväll med familjen Stark/Günther. Mysigt värre! På lördag fortsätter planerna med scrapbookingmässa och middagsgäster även denna kväll. Jobbet i morgon kommer avlösas av dessa roliga händelser så härmed önskas ni en trevlig helg.

Hörs på söndag!
Puss!


Sitter fast

Efter varsin kycklingsallad framför televisionen har Magnus begett sig till jobbet och jag har fastnat i soffan. Mer spännande än så blir det inte! I morgon slutar jag dock tidigt och planerar en sväng till Framtid, äntligen en vardag att springa på loppis! Vi får väl se om det blir några fynd. Tills dess, natti natti!

Ur telefonen



1. Konstverk av mig när jag gick på lågstadiet. En frukost på en jättestol a'la 90-tal.
2. Världens finaste fågelholk. Jag vill flytta in!
3. Fin höstbukett som fick flytta in hos en nybliven nittioettåring.
4. Månen en tidig morgon när jag kom till jobbet. En bra start på dagen.
5. Mörker. Mörker. Mer mörker. Tycker inte om det. Men här cyklade jag till mor och far, fin tanke.
6. Slutligen. Min Magnus. Det går inte en dag utan att jag älskar honom ännu mer!


Från måndag till tisdag

Tänka sig att bloggen blev bortprioriterad igår också. Mika och Elli ville komma över när killarna repade och att få lite tjejtid och bebismys gick före allt annat! Lite snack, TV och glass och timmarna bara försvann. Mycket trevligt!

Nu sitter jag här på min "börja sent"-dag och kokar ägg. Det blir äggmacka och oboy!
Ikväll kommer ett "Ur mobilen"-inlägg. Heja heja!

Ha en fin tisdag mina vänner! Puss!


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Ja, vad ska jag säga!? Idag har jag inte gjort någonting av det som jag hade på agendan, absolut ingenting. Jag har varit fyllesjuk big time och funderar på att snart göra dagens längsta promenad, från vardagsrummet till sovrummet. Heja heja! I övrigt har jag haft en fin helg med mycket fina vänner! Tusen tack! Nu ska jag ringa mamma och sen krypa till kojs! Natti natti!

Från torsdag till söndag

Jag förstår bara inte var timmarna tar vägen? De där lediga och dyrbara timmarna efter jobb liksom springer ifrån mig och jag hinner inte alls med vad jag planerar, inte ens när jag gör realistiska planeringar.

Nu ska jag göra färdigt inför morgondagens födelsedagsfirande för Magnus mormor och sen får vi se om jag får gjort något mer. Sen på lördag kommer några av tjejkompisarna från Halmstad (Lisa, du räknas som en Halmstadtjej!) och myser. Först lite mys här hemma sen en sen middag på stan. Efter det får vi se var kvällen tar oss! Detta innebär i sin tur att bloggen kommer att få vila tills på söndag. Jag passar därför på att utlova kommande inlägg i nästa vecka:

Scrapbooking
Dagens mysiga shopping"fynd"
och
Ur telefonen


Random bild från Berlin


Onsdag it is

Ännu en dag med blogginlägg utan bild. Får ta igen det med ett inlägg "Ur telefonen" snart! Ikväll har jag scrapat ett kort och en ettikett i samma stuk. Ni får se dem när jag har tagit kort på dem. Så nu har ni även ett scrapbookinginlägg att se fram emot! Heja mig! Hoppas att ni har haft en bra onsdag. Själv ser jag fram emot en helg med saknade vänner! <3

Min tisdag

Det här visste du inte om min dag:
- Idag hade vi en halv tuff (läs INTE halvtuff) dag på jobbet.
- Idag var maten i ugnen när jag kom hem från jobbet, fantastiskt!
- Ikväll har jag funderat på hemligheter. Mycket att tänka på!
- Jag har inte gjort några av de saker som måste göras i veckan.
Så. Nu vet ni!

Duktig flicka

Hanna duktig! Hanna tagit blodprov!
Jag försöker nu få Magnus att förstå exakt hur duktig jag varit genom att hävda att jag borde få något. I alla fall ett klistermärke! Sen så är det det där med mängden. När han säger att man måste ta tio gånger så myclet blod för att ens få ihop till en 4 cl shot så låter det så lite. Fast det värsta är nog ändå när jag visar mitt plåster och tycker att han ska titta på det en stund, då skrattar han bara, haha! Stackars mobbade plåster. Jag är i alla fall stolt över dig!

Ellinor

I veckan fyller Magnus mormor år och jag funderar på att göra ett kort.
Bortsätt från julkorten är detta det kort jag gjorde senast.
Ett rosa kort som lilla Ellinor fick när vi fick äran att träffa henne.


Tjejkväll



Hade dessa tre otroligt fina tjejer här på middag igår. Jättemysigt!
Det bjöds på Nisses, kladdkaka, vin och lite drinkar - gott gott gott!
Framförallt var det väldigt roligt att ha dem här.
Tack Jenny, Rebecka och Anna!
Det får vi göra om ♥


Trevlig helg

Även denna helgen är bokad så jag gör som sist, och återkommer imorgon med en uppdatering! Trevlig helg vänner!

Spontan kvalitetskväll

Det skulle bli en torsdag med städ. Det blev det inte. Först middag på Ebbas och sen soffan.
Det är alldelles för längesedan vi hade en kväll i soffan tillsammans. Det är  skönt att ha honom hemma!



Nu kallar sängen. Godnatt och sov gott!


Drömmen om en fin höst

Nu är det höst på riktigt. Det opålitliga vädret. Höstrusk blandat med små glimtar av sol.
Denna bild är tagen i fjol, en kall och fin höst/vinter-dag. Ge mig fler dagar som denna!


Julkort

Det är något visst med mig och julkort. Jag kan inte bli riktigt nöjd. Aldrig.
Hur som helst kan jag konstatera att ingen kollar speciellt länge på ett julkort,
och ett par veckor senare åker de troligtvis i sopen så det får vara som det är.
Gillar i alla fall färgskalorna och mina fina julpapper!


Tisdagkväll

Hade lite småsaker som jag hade tänkt göra ikväll. Dem planerna är dock inställda på grund av värk.
Prio nu är choklad, filt, film och triss. Hoppas på en effektivare kväll i morgon!
Hoppas att ni har en fin tisdagkväll, puss!


Erikshjälpen i Idala



En av loppisarna vi besökte i lördags är Erikshjälpen i Idala. Jag hittade ingenting men var ändå nöjd med besöket. Man liksom är det automatiskt när man besöker en villa mitt ute i ingenstans med stor trädgård och utsikt över en åker. Alla gamla ting på loppisen känns liksom så rätt, så hemma. Med denna motivering hamnar nu denna loppis bland Mina Smultronställen trots att jag bara varit där två gånger!




På nedervåningen finns bord när traktens (min tolkning) damer och herrar köper kaffe med dopp för en tjuga varje lördag. MedhHembakade kakor och obegränsat med kaffe ur termosarna sitter de vid borden mitt i loppisen och pratar sådär som man gör på bygden (min tolkning).

Hört vid ett av borden:
- Ja, herregud, det var sålänge sen vi sågs att vi inte ens kände igen varandra, ja, vi kände varandra för jättemånga år sedan. Det var på den tiden som jag jobbade på tvåan med Berit, och hon...




Magnus var glad i lamphörnan. Fast egentligen var det såklart åt något helt annat. Inte ens en mysig loppis som denna kan få honom att finna tjusningen i att springa på loppisar. Och brevid har vi henne - BokmalsSara. Att Sara lämnar en loppis utan minst fem böcker har nog aldrig hänt.




Och här slutligen kommer vi till det jag vekrligen älskar med loppisen. Nämligen alla turkosa hyllor. Om jag någon dag i framtiden har en garderob med fina hyllor ska de var turkosa. Vackert! Sådär varmt och hemtrevligt. Bilden till höger är en riktig favorit. Känner redan nu att den kommer att återkomma i bloggen. Kanske i en blivande header när jag väl gör en sådan? Vi får se. Vacker är den i alla fall!


Helgen - ur telefonen



I lördags var Sara, Magnus och jag på en mindre loppisrunda. En i Varberg, en i Idala och en i Veddige. Den i Idala ska jag visa er i morgon. Håll till godo med denna bild sålänge. Att Sara tittar efter böcker på loppisar hör till vanligheterna, att hon köper minst fem på varje ställe likaså. Min syster är en bokmal!

I Veddige letade jag efter en räv och en höna bland djuren. Ska försöka få ihop till en viss saga på jobbet. Istället hittade jag denna lilla Ekorre. Tror minsann att han kommer trivas bra på avdelningen! Speciellt när vi sjunger om honom.




I bilen mellan loppisarna lekte jag Mr Napkinhead med Saras glasögon. Heja mig!

Efter loppisarna fick vi lämna av Magnus hemma för då lockade sporten mer. Sara och jag körde några ärenden till innan vi till sist avslutade på Hajen. Sara fyndade ett flak yoggi med bra datum. När vi kom hem var Sara väldigt stolt och Magnus sa att man kunde fynda yoggi, men man kan inte skryta med att man har gjort det. Sara struntade i det och fortsatte vara stolt över sina burkar.




Till kvällen bjöds det på en stor spann full med goda salta havskräftor från Bua. Underbart gott!




När jag tidigare idag letade efter pappa (ja, folk kan faktiskt försvinna när man har fler än två rum - konstigt) så hittade jag honom bakom lekstugan. Brevid lekstugan växer sig pappas äppleträd som hade fina äpplen.

När jag hade hittat pappa körde Sara, han och jag ut till båten för att åka en liten sista sväng innan han drar upp den i veckan. Det kändes som en sista smak av sommaren när det salta havsvattnet skvätte upp på oss. Ett bra avslut! På bilden ser ni Sara i flytväst.




Innan Magnus och jag körde hem stack vi inom biltvätten på Statiol. Vi hade dumt nog lyckats parkera under ett stort träd som gjorde hela bilen klibbig över en natt. När klibbet var borta körde Magnus hem oss. Jag somnade utanför Falkenberg och vaknade på åsen.

Ikväll har vi sett Hur många lingon finns det i världen och ätit hamburgare. Mums!


Hos familjen

Håller helg i Varberg.
Återkommer i morgon kväll med helgens godbitar!
Ha en fin helg!

Ur telefonen

Har hittat en (för mig) ny funktion i bildprogrammet som innebär att jag kan sätta fokus på bilderna.
Passar därför på för ett Ur telefonen-inlägg där jag leker med just denna fuktion.




Jag gladde en tjej vars blogg jag läser tidigare i veckan, i gengäld fick jag ett glatt svar som i sin tur gladde mig.
Härligt det där med hur man kan sprida glädje med bara ett par ord!

Den andra bilden säger mig två saker, dels hur mycket jag älskar min älskling och hur glad jag är att vi ska ha en ledig helg tillsammans,
dels har jag blivit sugen på att korta håret på sidan igen. Vad säger ni om det?




En bild på mig i Brunnsbergsskogen för ett och ett halvt år sedan när de första vitsipporna gästar skogen.

Och ytterliggare en bild från våren 2010, ett förälskat par i varsitt par Converse på en altan i Helsingborg.


Glasburkar

Visade er mina loppisfyndade glasburkar i somras och funderade då på vad jag ville ha i dem.
Nu fyller de äntligen sin funktion i köket och är fyllda med havregrynsgrötsmix och mannagryn!


RSS 2.0