Fina flickor



Saknar er fina flickor! Till våren hoppas jag att vi ta en helkväll igen!


Festen


Magnus och jag framför Riberborgs kallbadhus där gårdagens fest höll hus. I händerna har vi tavlor vi gav i present till jubilörerna. Det känns som att det längesedan Sara och jag satt och pärlade (de är gjorde med Photo Pearls) men nu har vi äntligen fått ge bort dem!


Mina älskade kusiner höll ett väldigt underhållande tal. Jätteroligt!


En magiker trollade kvällen igenom. Här med jubilörerna!

      Ja, det var en jättetrevlig kväll igår! Trevligt sällskap, god mat och dryck, mysig lokal och underhållning i form av otroliga trolleritrick!


Hundratioårskalas

Och så var vi påväg igen!
Denna gång är det tåget som ska ta oss till Malmö och en efterlängtad festkväll.
Ska ta lite bilder ikväll, till dess får ni hålla tillgodo med my happy face!


Here we go

Dags för en tur till stan. Det blir middag och en öl eller två med Magnus familj.
Hoppas att ni får en fin fredagkväll!

 


Att älska



Att komma hem efter en lång dag på jobbet.
Att hitta tio röda rosor. Till mig.
Att läsa den tillhörande lappen. Till mig.
Tack älskling!


Onsdagstankar

Skrev precis ett inlägg. Ett långt. När det var klart insåg jag att det var väldigt personligt och att bloggen inte var rätt forum. Behövde bara skriva av mig. Och konstatera:

Prioritera.

I morgon väntar en lång dag på jobbet. "Vanligt" jobb på förmiddagen, utbildning på eftermiddagen och sen möte på kvällen. Heja heja! Känns trist att veta att Magnus kommer hem efter att jag har åkt till jobbet i morgonbitti och att han troligtvis har hunnit åka till sitt jobb igen innan jag kommit hem från mitt. Det blir till att spara alla kramar till fredag eftermiddag! Och sen är vi lediga ihop till söndag kväll! Vi har en helg framför oss full med trevligheter. Heja!


MMS

Fick precis ett MMS med två bilder och texten "same same :-)".
Hur ska detta tolkas?
Ja, klart avsändaren heter Magnus!


Guldfest

Efter ytterliggare en natt med fjorton timmars sömn kan jag konstatera två saker.
Ett - jag har sovit bort nästan hela helgen. Två - min kropp behövde vila och mår nu bättre!
Dagens händelse är dock en hel annan:


Årets spelare, målvakt Pär Hansson. Bild: Helsingborgs Dagblad

Har tillbringat de senaste timmarna på ett sprudlande Olympia! Ingen seger, men heller ingen förlust. Nu är guldet utdelat och festen fortsätter i stan. Jag har dock valt att inte riskera att bli sämre igen så jag är redan hemma. På nyheterna sa de nyss "Är det någonstans man ska vara ikväll, så är det i Helsingborg", och nu samlas helsingborgarna vid Kärnan för att fira! Magnus är där nere och jag hoppas han njuter ordentligt. Älskade Mums!


Lördagen



Behövde komma ut tidigare så det fick bli en liten långsam promenad. Gick ner till havet och såg bitar av stranden som jag inte sett tidigare, de som är närmast oss. Förstår inte varför jag inte tar mig ner till havet oftare, det är så skönt för kropp och själ med havsluft!

Efter en stund var fotbollen slut och Magnus plockade upp mig. Vi åkte längs havet på andra sidan stan. Påvägen hem stannade vi till på Phuun Thai och köpte med oss mat. Nu har Magnus åkt till jobbet och jag kan konstatera att jag börjar bli trött. Mår dock mycket bättre ikväll än igårkväll. Det gör så mycket att febern är borta! Nu hoppas jag på en frisk morgondag. Om jag är pigg nog ska jag följa med och heja på HIF, vore roligt med vinst även om segern redan är hemma! 

Vi hörs i morgon! Puss och tack för att ni troget tittar in!


Klagomur



Och så ligger jag här i soffan och stör sig. Stör mig på att ingen uppdaterar sin facebookstatus var femte minut så det händer något när jag försöker bedriva tid (hade säkert stört mig lika mycket om någon hade gjort det). Stör mig på att batteri på tidsfördriv som dator och telefon alltid tar slut så fort när man bara ska "vara", alltid samtidigt också. Stör mig på att jag missar dagens roliga händelser. Stör mig på att Magnus är hemma men måste sova för att han har jobbat och ska jobba, så jag kan inte umgås med honom. Stör mig på att jag proppar kroppen full med tabletter på veckorna för att orka jobbet och sen blir det bara värre när man väl är ledig och vill orka med annat än jobbet. Stör mig på att jag blir rastlös av att bara ligga här och glo på tv, men ändå inte orkar med att göra någonting vettigt. Stör mig på att när jag försöker le mot kameran i hopp om att påminna mig själv om att "ja, just det, det är sådär jag mår" gör sig symptomen påminda och det är dags för tabletter igen. Gaaaah!

Så! Nu har ni fått vara min klagomur. Nu ska jag vänta på att klockan blir halv fyra och Magnus ska vakna. Det är konstigt det där, den där ensamtiden som är så viktig är plötsligt hemsk när man inte önskat den själv. Tror bestämt jag ska övertala Magnus att köra mig en sväng med bilen sen så att jag (vi) får känna att det finns annat än värmeväxlningar, tabletter och slem. Det kommer att bli bra!

Update: Stör mig också på att jag inte visste att det var fotboll halv fyra när älsklingen skulle upp. Suck!


Vita syrener, om en högstadieperiod

Nu får ni äntligen se albumet Vita Syrener. För mig var detta ett speciellt album att göra då det är väldigt personligt. Under högstadiet umgicks jag nästan varje dag med fina Frida. Det var vi, det visste alla. Vi fick höra att "det är inte Hanna och det är inte Frida, det är Hanna & Frida". Vi gjorde otroligt mycket tillsammans och jag har jättemånga fina minnen med Frida! Tyvärr glömmer man lätt, men när jag plockar fram alla mina gamla kort så minns jag, och jag skrattar och glädjs. Eftersom vi alltid tog kort med min kamera vill jag givetvis att Frida också ska få minnas, och glädjas. Så i en för tidig födelsedagspresent fick Frida detta album med några av favoritbilderna från vår högstadieperiod. Tilläggas ska att Frida än idag är en fantastisk vän som står mitt hjärta väldigt nära!


Höstlördag

Efter fjorton timmar i drömmarnas land är jag snart redo för att lämna denna varma och sköna säng för en flytt till soffan i vardagsrummet. Funderar på att göra lite småsaker under dagen så att det känns okej om jag somnar nitton idag med. Får se om det blir en tur ut i verkligheten med höstjackan och höstskorna!?

 


Falska förhoppningar

Just när man tror att nu kanske man äntligen kan få må bättre och bli frisk så kommer den tillbaka, den där dumma febern. Jag kommer därför att bädda ner mig och vila hela helgen. Hoppas att ni får en fin helg!


Kvalité

Här hemma är det hög mysfaktor. Vi har en ledig kväll tillsammans och det tar vi vara på! En finare flaska rött, två fina entrecoteskivor från charken och säsongens första potatisgratäng. Det här kommer jag kunna leva länge på! Hoppas att ni har en fin kväll, puss!


Finbesök

Med varsin god burgare i magen har vi nu landat i soffan. En skön kväll i vänners sällskap!


J*pip*vla Halsj*pip*vel

När nacken var som värst i mitten av förra veckan började också halsen att spöka. Febern kom men lyckades hålla sig nere med hjälp av värktabletter tills i söndags kväll när den upphörde och min mardrömsnacke var igår morse ett minne blott. Men den här j*pip*vla halsj*pip*vel ger sig inte. Det är som några riktigt små fula och äckliga gubbar flyttat in i min hals med sina jättespikar. Varje gång jag sväljer hamrar de på spikarna så intensivt att jag vill skrika högt (har hänt flertalet gånger). Inga halstabletter hjälper (har testat fem olika sorter från Apoteket) och inte heller värktabletter har förnuftet att mörda de små fula och äckliga gubbarna. Damen på Apoteket och Magnus har båda nämnt halsfluss som en eventuell förklaring och om så är fallet har det i morgon gått en vecka och jag kanske vaknar symptomfri. Ingen vore gladare än jag för detta är INTE kul! Död åt alla små, fula och äckliga gubbarna!


Nya hårfärgen

Frisörbesöket resulterade i ny hårfärg. Vi ville få bort mitt blekta och få tillbaka mitt naturliga. I början kändes det lite ovant, har ju haft ljusare hår ett bra tag nu, men efter två dygn kändes det i morse som om jag vant mig och kunde åter känna igen mig själv. Tummen upp!


Älskade barn

Under veckan som gick fick jag äran att träffa fyra fantastiska flickor. Fyra änglar!


Ängel ett heter Ellinor och är två månader. Hon är liten, lugn och sockersöt!



Ängel två heter Julia och är sex månader. Hon är otroligt charmig och bjuder på många leenden!



Ängel tre heter heter Tilde och är fyra år. Hon är full av liv och väldigt mysig!




Ängel fyra heter Isabelle och är nio månader. Hon är jättefin och delar med sig av massa energi!

Jag är otroligt glad att jag fått träffa och mysa med dessa älskade barn.
Det har ni gjort bra alla fina föräldrar!


Härliga helg!

Helgen har bjudit på flera riktiga godbitar. En var igårkväll när Charlotte, Frida och jag åt middag på Grappa här i Varberg. Väldigt trevligt ställe för en avslappnad och god middag. För att inte tala om det perfekta sällskapet! Tack tjejer för ett par mysiga timmar ♥



Efter middagen åkte jag med pappa upp till Landvetter för att hämta Sara och Johanna som kom med flyget från Turkiet. Bilresan hem bjöd på många roliga historier och skratt!

Idag har jag varit i Göteborg för ett par jättemysiga timmar med Linda och jättefina Isabelle. Bilder från det kommer upp i morgon med bilder från veckan som gått. Har fått mysa med både Ellinor, Julia, Tilde och Isabelle. Underbara ungar!

Nu ska jag tillbringa en stund i soffan hemma hos föräldrarna efter en grillning och sen äpplepaj i soffan. Familjemys! Tidigt i morgon kör jag ner till Skåne igen så vi hörs i morgonkväll. Puss!


No pictures

Kommer inte in på nätvärket här hemma så blir tyvärr inget roligt bildinlägg nu heller. Just so you know! Ikväll kommer syster från utlandssemester och jag ska tillbringa kvällen på restaurang med Frida och Charlotte. Härliga lördagkväll! <3


Hos frisören

Lördagen har knappt börjat och jag sitter redan hos frisören med färg i håret. I det stora hela mår jag bättre nu. Nätterna är jobbiga men värktabletter gör att dagarna går helt okej. I helgen väntar flera roliga saker så det finns mycket att se fram emot! Bloggar i eftermiddag! Hoppas ni får en fin lördag! Puss!


Barn och ny second hand

Jag förstår givetvis att det är roligare att se kort på härliga ungar (har haft fina Lisa med ungar på besök) eller höra om nya Erikshjälpen här i stan än att läsa denna mening. Just nu ligger jag dock stel och ihopkurad i soffan med min underbara nacke som plågat mig i en lååång vecka och med frossa. Så - inga bilder och paus tills jag mår bättre. Take care! Puss!


Fotboll och vänner

Pizza i magen, fotboll på tvn och goda vänner och en bebis i soffan. Livet är allt bra en kväll som denna! I morgon väntar en dejt med Lisa och till helgen blir det Varberg. En vecka i vänskapens tecken. Me like, alot!


Grattis Annika

Idag fyller finaste Annika år och efter fjolårets kommentar om att det vore en diss att få ett "köpekort" av mig så var det bara att börja klippa och klistra, haha! Nej, skämt åsido, ni vet alla att man inte alltid hinner göra de kort man önskar. Men i helgen har jag i alla fall haft tid och såhär blev Annikas födelsedagskort:



Hoppas att du får en fin födelsedag! Kramar från oss!


Med pennan



Satt med pennan i hand för första gången på väldigt länge när Magnus kom upp idag. Han tyckte tjejen (hon till höger) var för ledsen. Jag konstaterar att jag alltid ritar deppade tjejer när jag ritar och försökte göra en glad tjej. Det gick inte alls! Gjorde istället en helt utan mun och testade att texta hår också, kul kul!

Nu har det blivit läggdags för mig. Nacken har krånglat i fyra dagar och jag hoppas på fjärde natten gillt så att det plötsligt är måndag och en pigg och smärtfri Hanna som studsar upp ur sängen (det där sista kommer nog aldrig hända, med eller utan värk). Hoppas att ni har haft en fin helg! Det har jag. Jag & Magnus. Kärlek!


Söndag



Det är något visst med söndagar. Känslan i magen. Någon slags lugn-och-avslappnad-men-med-tankarna-på-veckan-som-komma-skall-känsla. Ett par sista andetag av ledighet innan verkligheten kallar. Bilderna är för mig riktiga söndagsbilder. De är tagna för en vecka sedan när Sara och jag tog med oss varsin sallad till ett dimmigt och rått Råå. Det märks att hösten är kommen!


Att rama in



Jag drömmer om min fina personliga fotovägg. Tyvärr har vi inte utrymme för en sådan där vi bor nu, men när jag såg denna ram kunde jag inte låta bli att slå till. Kanske kommer den få en plats i lägenheten inom en snar framtid, kanske kommer den att sparas till den dag jag gör mig en fotovägg, vem vet?

Ramen är köpt på Pingstkyrkans second hand här i Helsingborg för en tia och en femma.

Förresten har jag helt missat att Erikshjälpen öppnat här i stan, så på onsdag är det jag som gör ett premiärbesök i hopp om fler fynd! Perfekt att de har öppet på lördagar och till klockan sex på onsdagar, passar mig som handen i handsken. Tycker inte om att Framtid bara har öppet till fyra måndag och torsdag. Det går inte alls ihop med mitt dagtidsjobb!


Härliga helg

Började helgen igår med en AW på Mogwai med tre fina flickor. Grymt glad att jag lärt känna dem!

Idag har Magnus varit ledig vilket gör livet väldigt härligt! Vi har gjort mest ingenting men ändå haft en väldigt lugn dag tillsammans!

Morgondagen kommer att bjuda på ett besök till Lund för att gratta Magnus syster Annika. Sen får jag se till att göra matlåda också, för på måndag väntar utflykt på jobbet!

Hoppas att ni har en fin helg!
Puss!


Brew Dog-middag

Igår bjöd Magnus med mig på Beermakers dinner James Watt BrewDog på Gastro. Det var över all förväntan. Vi hade tur med bordssällskapet, den fyra rätters-middagen var god och åtta olika sorters öl fick vi testa!


I väntan på bussen


Många glas och mycket bestick


En förväntansfull älskling. Han till och med dansade hemma innan!


Fyllda glas


Ölen vi fick testa, plus Bitch Please på fat!
Den starkaste, Sink the Bismarck är världens fjärde starkaste öl på på 41%.

Magnus har precis gått till jobbet och jag både fryser och gäspar. Ska ta och krypa ner i sängen. Det blev sent igår och det har varit en lång dag på jobbet. Godnatt!


Tisdagsjobb

Började dagen i en väldans fart då jag somnade utan att ställa klockan igår. Efter det har dagen bara sprungit iväg! Allt har flytit på och nu är det helt plötsligt kväll och jag har landat med mjukiskläderna i soffan.

Har inga roliga bilder från dagen att bjuda på eftersom jag bara har jobbat, men hittade lite bilder från jobbet i våras. Samling i skogen och samling på gården, båda med vår vän Krokodilen.  



Nyss så träffa jag en krokodil som...


Att plugga igen

Plugghäst. Ljushuvud. Effektiv.

Där har ni tre ord som absolut inte beskriver mig. Jag går en kurs med jobbet och har idag konstaterat att jag på ynka ett och ett halvt år (det där med ynka är kluvet, känns som det var längesedan jag pluggade men terminerna har gått fort) glömt hur man pluggar. Nästan i alla fall. Jag skulle ljuga om jag påstod att jag var  plugghäst, ljushuvud eller effektiv under mina studieår, men det finns ju olika grader. Just nu är jag tacksam över den gamla högskolevanan att skriva läslogg när man läser samt att kursen består till stor del av reflektion. Det känns som om det är just det som kommer att vara avgörande för hur det går i kursen.

Vidare kan jag konstatera två saker:

1. Tanken på att någon gång byta yrkesbana helt och åter sätta sig i skolbänken lockar inte.
2. Det är kanske inte konstigt att jag blir mer trött av att läsa nu, jag har ju faktiskt ett helttidsjobb upptill!


Lördagstur


Här hade vi precis kommit ut från lägenheten, klockan var åtta och vi var redo för en heldag.


Genom ett äckligt dimmigt Skåne åkte vi i en och en halv timme för att komma till detta förfärliga ställe.


Att det skulle ligga mitt ute i ingenstans visste vi, men hur butiken skulle vara kom som en överraskning.
Visst köpte jag en del fina saker, men aldrig mer kommer jag att sätta min fot där. Resten av alla intryck stannar mellan syster och mig. På vägen tillbaka till Helsingborg var vi hungriga så vi åt cheesburgare.


Väl på hemmaplan körde vi till en av stans vettiga second hander för att leta böcker till scrapen.
Jag hittade en fin gammal ram, en film och en bok - som redan är sönderklippt till ett framtida album.


Efter en sväng till Scraproom spenderade vi timmar på Väla med att leta kläder, mestadels till Sara. Vi hittade båda klänningar till en stor kommande fest! Sen mötte vi upp Magnus för en laxmiddag på Ikea. Klockan sex, efter ett besök i mataffären, kom vi sen hem efter tio timmar på vift. Det stickade är en fin tubhalsduk som inte fick följa med hem.

En riktig heldag helt enkelt. Jag absolut älskar att ha syster vid min sida. Alltid!


Dagstur

Dagens dagstur började hemma för lite mer än en timme sedan.
Såhär såg det ut utanför vår lägenhet när vi begav oss. Hum...


RSS 2.0