Trevlig Valborg!



Nu befinner jag mig i Halmstad och bara myser och njuter och gillar!
Hoppas att ni får en fin Valborg!


Godnatt fredag


För en vecka sedan i Varberg

Avslutar kvällen här och nu. Det blir en lång dag i morgon och jag vill ha massor med energi!
Sandra ringde innan och berättade vad som är tänkt och jag kan inte säga annat än ja - ja - ja!
En heldag med fyra fina vänner.
Me like!


Ny header och bakgrund

Som ni ser har en ny header flyttat in i bloggen och ett ljust trägolv får agera bakgrund.
Ett steg i rätt riktigt i alla fall...

Helg, helg, härliga helg!


Härliga fredag! Solen skiner, balkongdörren står vidöppen, fåglarna kvittrar och humöret är på topp.
I morgon bär det av till Halmstad för mys med två underbara flickor. Jag hoppas på massa kvalitetstid!
Hoppas att ni också mår bra och har en fin helg att se fram emot!
Puss!

Torsdagströtthet

Ett stenkast från Österö fårfarm i måndags när syster och jag gav oss ut med kameran.

Torsdag kväll och jag är helt slut! Tror att det är timmarna ute med barnen som tar ut sin rätt. Jag älskar vädret. Solen. Möjligheterna. Men man är bra trött efter en dag utomhus!

Magnus är ledig ikväll med. Känns ovant med tre lediga kvällar tillsammans på raken, men ack så härligt! Givetvis blev det kvällsmat på balkongen idag med. Myyys!

Hoppas att ni också mår bra!

Vår oas






Magnus och jag har ägnat gårdagen och dagen åt att fara runt efter jobb för att få till vår balkong. Vi ville ha blommor, färg och mys. Och titta! Visst blev den mysig?

Nu är Magnus iväg och köper med mat från Phuun Thai. Vart vi ska äta? Balkongen såklart!

Slut på påsk och ledighet


Saras, mammas, mitt och pappas påskägg

Påsken är slut och jag har en natt kvar i Varberg innan bilen ska ta mig tillbaka till Helsingborg och jobbet i morgon bitti. Jag har haft en toppenhelg och fått massa ny härlig energi! Tankarna på vad jag har att göra får mig dock att rygga tillbaka lite, men jag ska klara det! Jag ska klara allt och det ska gå. Det SKA gå!

Idag blev jag väckt av att de nybakade frallorna var klara och frukosten stod på bordet. Att äta frukost hela familjen är så mysigt när man är van vid att slänga i sig en smörgås ensam framför burken på morgonen. Sen tog Sara och jag bilen ut till Åkulla bokskogar med kameran för att fånga vitsippor. Innan vi åkte hem passade vi också på att köra inom Naturum, fågelreservatet i stan, och fotografera. Klockan två var vi sedan i stan för att möta upp Niclas. Det blev varsin stor och god glass vid fästningen. Jag konstaterade att vi känt varandra i en väldig massa år nu. Jag tror jag börjar bli gammal...

Kvällen har jag spenderat i soffan framför en film med Sara. Ett mysigt avslut på dagen!
Men som ni ser är det inte det enda jag gjort ikväll. Jag hade tänkt att bara byta ut bilderna i headern på den andra bloggdesignen, MEN - det blev jättekonstigt och så vill jag ju inte ha det! Så nu har jag (med Saras hjälp) börjat göra om hela alltet. Dessvärre är klockan läggdags och jag orkar inte mer ikväll, men ni ska få se att den blir klar någon gång i alla fall! Nu har jag dessutom en mängd fina bilder ju. Alla är tagna i helgen!

Hoppas att ni alla har haft en fin påskhelg!
Godnatt!


En vän i trädgården


Titta vilken söt kompis jag hittade i trädgården!

Husvagnsfrukost, ett besök i det stora gula varuhuset, sol i trädgården och grillning på hemmaplan. Dagen har varit mycket bra och imorgon väntar ännu en ledig dag! Det blir kamerautflykt med syster, fika med syster och Niclas och sen mer systermys innan det är dags för att ge sig tillbaka hemåt. Har haft en toppenhelg med familjen och ser fram emot morgondagen! Det är bara en sak som saknas...

... min Magnus :-)


Påskafton

Påskafton är här och allt är som det ska! Målade ägg till frukost och loppisrunda med mamma och syster är avklarat. I eftermiddag blir det sol, fotografering och lata timmar innan det senare är dags för grillning - allt på en mysig camping. Semesterkänslan är hög! Ha en fin lördag ni också! :-)

Påskkänslor i kvällssolen




Efter ett mysigt kakkalas i solen väntar jag nu på Emelie ska ringa. Under tiden gick jag ut på baksidan för att försöka fånga stunden med Saras kamera. Trots att det är inte något påskigt med på bilderna får jag påskkänslor av att titta på dem. Det är något kittlande med våren och värmen. Härligt! Oj, nu ringde hon! Dags att kila...


Långfredag på hemmaplan





Vilket härligt väder vi har! Nu känns det verkligen som vår på riktigt. Sol, ledighet och knoppande blommor och buskar. Husvagnen är på plats för helgen och Sara och jag passade på att titta in stranden som ligger vägg i vägg med campingen. Nu ska jag vila en stund innan det är dags att klä sig för släktkalas och senare kompismys. Ha en fin långfredag alla fina!


Glad påsk kära ni!

Jag har precis lagt mig för att sova i mitt gamla flickrum i Varberg. Dagen har bjudit på massa festligheter och jag har en fin dag att se tillbaka på. Påskfirande på jobbet med sockertoppade barn och härligt väder följt av en sväng till stan här i Varberg nu ikväll. Mat och öl med pappsen! Sen för en timme sedan kom syster hem från jobb och då överraskade jag henne rejält! Tyvärr är jag nu så trött att jag måste sova, men i morgon ska jag mysa massor med henne! Dessutom blir det årspremiär för mig i husvagnen, släktkalas i Läjet och en riktig tjejsnackskväll med Emelie. Varför nöja sig med det lilla när man kan få allting? Godnatt hjärtan! Och glad påsk igen :-)


Ett litet mirakel

Idag har jag mött ett litet mirakel. Så vacker. Så liten. Så fantastisk. Lisa ringde och frågade om jag ville besöka dem på sjukhuset och OM jag ville! Tog bussen in till stan, shoppade små kläder och gick sen med bestämda steg mot sjukhuset med en jeansklänning från Lasse Åberg och en prickig body och strumpbyxor från Lindex. Så fantastiskt att besöka ett sjukhus av en glad anledning! Och vilket litet mirakel jag fick träffa. Ett två dagar gammalt mirakel. Lyckan var total! Detta kommer jag leva länge på!



Hennes små fingrar mot min hand


Tisdagslugn med Magnus

Vårsol i Norra hamnen med älsklingen. En paus på bryggan i den ljumna luften. Välmåendet är på topp!
 


Total lycka!

Jag finner inte rätt ord. Inte heller tillräckligt många! Jag är så glad och lycklig.
Underbara Lisa och Andreas, jag är så glad att ni nu är tre!
Välkommen till världen lilla frö!
Till tant Hanna och farbror Magnus kommer du alltid att vara välkommen!


Fotbollsscrap

img_1788 (MMS)

Mika går loss med scrapbookingen och gubbarna kollar på HIF! Fin måndag :-)


Kvalitetstid hela helgen



Kan bara konstatera att tiden springer iväg när man har roligt!

I fredags var jag bjuden på en jättemysig tjejkväll. Vi åt räkor och drack vin och fina Anna hade fixat så fint med massa tillbehör. Sen måste klockan ha sprungit iväg för när jag efter en öl på stan tog bussen hem var klockan redan halv två. Har inga bilder från Annas fina dukning men det glädjer mig än. Jättemysigt!

Igår råkade Magnus och jag sova till halv ett (!) så sen var det bara att gå upp och göra sig redo för att åka till Malmö. Där blev det en middag på stan, en öl på mysiga Fagans och sen en grym konsert på Malmö Arena. Hoffmaestro & Chraa levererade som väntat!

Idag är det skönare väder ute och jag tror att det blir en skön dag! Dessvärre (?) råkade vi sova till tolv idag med så det får blir en lugn dag idag. Ska till Magnus vänner och äta lite i eftermiddag så jag kan bara konstatera att det har varit jättemycket kvalitetstid hela helgen! Me like.


Vill du gå på dejt Lisa?

Jadu, Lisa! Har försökt att ta en bild som gör hårfärgen rättvis. Detta var så nära jag kunde komma, men det går i alla fall mot ännu ljusare! Vi får helt enkelt bestämma en dejt i nästa vecka så att du får se. Fika i stan kl 14 på onsdag?


En bild säger mer än tusen ord...



Det känns konstigt att lägga in en vinterbild nu när våren knackar på, men - jag gör det ändå! Hittade dessa på ett av systers minneskort och blev så glad! Minnet av årets Jul på Liseberg med familjen får mig både att mysa och vika mig av skratt. Bilderna ovan får mig att mysa, kommande bilder gör att det krampar sig i magen. Magnus hade så otroligt ont i ryggen att han försökte ta sig fram dubbelvikt. Sara plåtade flitigt. Jag må vara skadeglad, men det roliga var ju såklart inte att han hade ont - utan att han knäckte sig varje gång vi skrattade åt hans minst sagt unika gång, och varje gång han skrattade så att han knäckte sig så blev han lite mer dubbelvikt. På bilden ovan mår han fortfarande bra. Hur han mådde på bilderna nedan låter vi vara osagt. En bild säger mer än tusen ord!



Gissa vad jag har gjort idag?

img_1760 (MMS)

Gissa vad jag har gjort idag?


Med längtan efter sommaren



Egentligen är jag en vårmänniska som älskar de första varma vårdagarna mer än en het sommardag, men när jag ser dessa bilder kan jag inte låta bli att längta ända till sommaren. Minns denna fantastiska kväll på Citadellet och vill bara ha mer mer mer sommar.

Här hemma skulle det städas i kväll. Hum. Visst har det plockats, men musiken har stått i fokus och när Magnus och jag har mötts, vilket man gör ganska ofta om man röjer en tvårummare tillsammans, så har det dansats eller kramats eller retats. Sen blev det tydligen dags för fotboll... och hockey... och jag började drömma vid spotify efter allt gammalt möjligt fantastiskt. Allt från dansband och schlager till ploj och PROGG - denna underbara progg! Magnus kan inte förstå tjusningen i det och jag bara älskar alla dessa texter. Befället kom in och kastade Olsson i golvet...

Ja, hur ska jag sluta detta? Från sommarlängtan till Olsson. Tror nog att gränsen är nådd :-) Haaajdå!

Drömmen om något större



Det finns så mycket fint. Så mycket man skulle kunna tänka sig. För någon månad sen ville jag bara ha in massa vitt - möbler, textil, dekoration. Nu längtar jag efter massa färg samtidigt som jag älskar det i kombination med det där vita. Tänk om man hade ett stort boende, ett stort kapital och ett stort förråd av lust och energi. Då skulle jag göra så mycket, så obeskrivligt mycket. Nu ska jag istället göra det lilla. Försöka ta hand om det jag har och, om jag har det rätta knycket, övertala min sambo att inom en snar framtid köpa en ny (färgglad) matta till vardagsrummet. Men till dess bläddrar jag vidare i tidningarna... och drömmer!

Mina bokmärken


Sist jag var hemma hos mamma och pappa fick jag med mig lite barndomsminnen hem. Bland annat detta album. Mina Bokmärken står det på pärmen. Jag bläddrar och minns många av de fina bokmärkerna. Det är inte första gången jag bläddrar och känslan är densamma som när jag var liten. De är så fina. Man vill inte röra dem. De får sitta kvar. Orörda. Albumet har åkt in i bokhyllan och om jag någon gång tvivlar på det vackra i det lilla ska jag tvinga mig själv att bläddra igen, att minnas.

Norra hamnen, Dunkers och Sofiero


Vilken dag! Efter hamburgare i Norra hamnen tog vi oss in på Dunkers och löste in våra presentkort på Kulturkort vilka ger oss fritt inträde på flera av stans vackra stoltheter under ett års tid. Perfekt! Vi blev kvar på Dunkers en stund och tog del av en utställning om Bernadotte innan vi tog bilen ut till stället på bilden - Sofiero! Perfekt att bara kunna gå in med Kulturkortet. Vi tog oss varsin dricka på baksidan slottet medan vi njöt av havsutsikten med Danmark i bakgrunden. Vi konstaterade att livet är bra härligt och att vi har det bra. Härlig känsla!

Hej härliga söndag!

Efter en bra kväll igår är jag nu väääldigt hungrig. Donken extra allt väntar - gott! Ska bli fantastiskt att dela denna dag med älskling. Massa mys!


I väntan på bussen igår

Årets första måltid på balkongen

Magnus tyckte jag var grinig så det var bara för mig att fixa käk. Raggmunk, stekt fläsk och lingon med ett glas mellanmjölk under den gassande vårsolen på balkongen och... jag är tillbaka! 


Ja må du leva uti hundrade år


Halva dagen har gått och det börjar bli dags att tänka på vad kvällen har att erbjuda. Det nalkas fest med en födelsedag att fira. Hade tänkt att göra ett sprudlande kort till födelsedagsbarnet, men det var väldigt svårt med kreativiteten idag. Prioriterade därför enkelhet.

Kärlek i en liten ask




Denna lilla porslinsask har glatt mig många gånger sen den flyttade hem till mig. Jag tycker att den är helt underbar. Det vita oskyldiga - hjärtformen - de söta prickarna - de perfekta rosorna. Älskar, älskar, älskar den!

Vår ute, inne och i sinne

Solen skiner, himlen är oskyldigt blå och våren ligger framför mig. Det är lördag och jag är ledig. Drömmarna springer iväg med mig och jag passar på att uppmuntra dem genom att bläddra i ett par inspirerande tidningar som syster gett mig.


Härliga helg!

Fredagkväll i soffan. Helt utslagen efter en intensiv dag på många sätt. Återkommer i morgon!

Nattpuss

Magnus är på svensexa och jag är helt slut efter en lång dag med jobb, utbildning och ärenden. Jag skuttar i säng helt enkelt!

Författardröm

img_7383 (MMS)

Ni som känner mig väl vet att jag har en dröm om att någon gång få ge ut en bok. Vad tror ni om en barnbok? En första skiss är gjord!


När drömmar blir verklighet!


Jag kan inte förstå att det är sant! I augusti 2008 packade syster och jag varsin väska och begav oss för första gången till London. Det var en av mina bästa resor och jag mådde så obeskrivligt bra! Jag var så förälskad i staden och känslan den gav mig att jag till och med ville flytta det. Så blev dock inte fallet då jag blev tillsammans med min pojkvän, läste klart min högskoleutbildning och började jobba. Men det har sina fördelar! Med jobb kommer lön och med lön kommer nya resmöjligheter! Så i juni gör vi det igen... Syster och jag packar varsin väska och beger oss för några dagar till vårt älskade LONDON! Jag längtar redan så det gör ont i mig. Det kommer bli fantastiskt. Just you and me Sis!


Drömmar från soffan

Igår knackade febern på och jag tillbringade halva dagen i soffan. Det var inte vad jag hade tänkt mig, men det är som alltid bara att acceptera och vila. Idag mår jag bättre och är trött men feberfri. Planerar att jobba i morgon igen! För att fördriva denna förmiddag har jag börjat pilla med utseendet på bloggen men insåg att det kommer att ta ett tag innan den är klar då jag behöver en fotodejt med syster först. Men den som väntar på något gott! Resten av dagen ska jag tillbringa med att drömma mig långt bort från detta soffläge. Ni ska få få veta hur sen!


Måndagslista

Bjuder på en lista som faktiskt sammanfattar det mesta i nuet - dagen, tankar och annat onödigt.

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Att vara hos familjen med Magnus!

Vad gjorde du kl 08 imorse:
Jobbade. Hade planering och gjorde min PIM-tvåa.

Vad gjorde du för 15 min sedan:
Åt kvällsmat med älsklingen innan han stack för att repa.

Det sista du sa högt:
 
Hajj-hajj!

Det senaste någon sa till dig:
Hajj-hajj!

Vad har du druckit idag:
Mjölk och vatten.

Vad var det senaste du åt:

Havregrynsgröt.

Vad var det senaste du köpte: 
Fyra pappersark.

Vad är det för färg på din ytterdörr:

Träfärgad.

Vad är det för väder hos dig nu:

Kvällssol.

Godaste glassmaken:

Gammeldags vanilj.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Njaa, men det kan ju växa fram något fint!

Sover du tungt:

Alltid!

Drömmer du mardrömmar:

Nej, väldigt sällan. Men jag drömmer alltid konstiga saker!

Trivs du med ditt jobb:
Ja!

Favoritklädsel:
Joggingbyxor, haha, men tunna blusar och luftiga tröjor gillas också!

Favoritlåt just nu:

Svårt. Spring för livet med Sara Varga kanske?

Vad ser du om du tittar till höger:
Soffryggen.

Vad gör dig glad just nu:
Sol, energi och tid med Magnus.

Vad ska du göra härnäst:
Röja i köket.

Höger eller vänsterhänt:
Högerhänt.

Humör just nu:
Tillfreds.

Favoritgodis:
Popcorn?

Kläder just nu:
Svarta byxor, blommig tröja och grön kofta.

Sommarplaner:
Resa, sola, bada och - sist men inte minst - vänner och uteserveringar.

Hur många kuddar sover du med:
Har två men använder en.

Spelar du något instrument:
För er skull - nej!

Morgon eller nattmänniska:
Varken eller. Hur det nu kan gå ihop?

Vad är viktigast för dig:
Familjen.

Är du kittlig:
Ja!

Snarkar du:
Magnus påstår det...

Stjärntecken:
Vädur.

Äckligaste insekten:
Spindeln!

Stökigt eller välstädat:
Gillar när det är städat.

Längtar du mest efter just nu:
En beviljad semesterdag...


Scrapbooking- och filmkväll

Har som bilden i tidigare inlägg visar gett mig på att scrapa lite idag. Det var på tiden! Nyfiken på vad? Titta då in här.

Nu väntar en röjning av alla scrapsaker och sen när Magnus åker och repar ska jag göra mig en tallrik havregrynsgröt och krypa ner i soffan framför en film. Den lilla lugna stunden innan ännu en jobbvecka drar igång känns väldigt välbehövd!



En liten tjuvkik på dagens alster.


Vad gör jag?

img_1662 (MMS)

Magnus har köpt HIFs allsvenska premiärmatch på TVn och jag kämpar med ett intresse som legat på is ett par månader. Gissa vad? Bilden avslöjar!


Mot Helsingborg

Helgen börjar gå mot sitt slut och vi rullar hemåt. Ett toppenmysigt dygn i Halmstad följt av ett minst lika mysigt dygn i Varberg. Nära & kära, mat & dryck, frihet & glädje! Tröttheten från veckan har förvisso bara växt, men det har det varit värt när kvalitetstid prioriterats. Hoppas att ni också har haft en fin helg :-)

Hotellfrukost

img_1709 (MMS)

Detta följt av yoggi och pannkakor. Frukosten är i magen och det har blivit dags för att vila en liten stund på hotellrummet innan vi checkar ut och möter upp kompisarna igen. Hade det toppen igår och är så glad att så många kunde träffas! Kärlek till er <3


Låt helgen börja!

Åh, så skönt det är att sluta tidigt denna fredag! Har hunnit landa hemma och försett mig med ett glas läsk. Tyckte att jag förtjänade det! Nu ska jag packa ett par ombyten inför helgen för att sedan hoppa in i duschen. Om en timme är troligtvis Magnus hemma från jobb och då kör vi mot norr. Fortsättning följer...


RSS 2.0