Hjälp!

Jag känner hur paniken växer i mig! Hade planerat att packa så lite som möjligt inför resan men nu när väskan står där ekande tom får jag en stor klump i magen! Vad är det jag glömmer? Jättejobbig känsla!

Sen kan jag väl förvisso inte tycka synd om mig som ska ut och resa! Ska bli sååå kul! Känns overkligt att det är så nära! På torsdag morgon lyfter planet från Kastrup och i morgon tar vi tåget ner till Malmö för att sova över hos farmor och farfar. Hoppas allt klaffar!

Nu väntar sängen. Jag har precis jobbat färdigt och väskan får vila inatt så kanske den berättar för mig i morgon vad som saknas. Godnatt allesammans!


Volbeat i lurarna påväg till jobb i morse

Soliga tisdag


Det är så härligt att vakna till liv en morgon som denna. Himlen är jämt ljusblå utan minsta moln, fåglarna kvittrar och solens strålar smyger sig in genom persiennen. En skön dusch och ett par goda smörgåsar senare är jag nu redo för att traska bort till jobbet i sandaler. Hoppas att ni har samma härliga känsla!

Bra måndag!





Efter jobb utnyttjade Magnus och jag våra Kulturkort och besökte Sofiero. Nu var där så underbara färger att jag gick och "åh-ade" mig och klickade bilder mest hela tiden!

Jag har en bra känsla i magen nu och tänkte därför dela med mig av lite bra saker
  • Från radion i köket hörs just nu "Om sanningen ska fram" och Magnus lagar mat - wie och mums!
  • Om bara två jobbdagar bär det av till London med syster. Shopping, shopping, shopping!
  • I morgon ska det bli bra väder och Magnus och jag har en ledig kväll tillsammans!
Hoppas att ni har en fin måndag! Puss!

Hallonröd kavaj


Kavaj från Framtid.

Min första tanke när jag hittade denna kavaj igår var givetvis att jag inte borde shoppa innan kommande Londonresa, men en väldigt skön kavaj i fin färg för 25 kronor, det är ett fynd! När våren är kommen och det är dags att köpa sommarkläder inför kommande årstid tycker jag alltid att det är lika roligt med färger. Mycket och starka färger! Tyvärr gör färgen på denna hallonröda kavaj sig inte rättvis en halvmörk söndagkväll som denna, men lika nöjd är jag ändå!

Systrarna Thoresson

Nu har Saras och min blogg fått ett piggare utseende och dagen till ära har två kort publicerats! Kolla in!

Bloglovin

Jag testar bloglovin, gör det du med! Följ min blogg med bloglovin

Sötaste tjejen i stan

Här kommer ett utlovat och underbart bildregn med sötaste Julia i fokus!

Första gången innanför dörren hemma hos Farbror Magnus och Tant Hanna


Puss på vackra mamma!


Gott med fingrar!


Hej!



På pappas axel sover man gott!



Julia räcker ut tungan!



Vilket Farbror Magnus också gör eftersom "Det var ju hon som började!"



Sötaste tjejen i stan!

Dagen till ära hade hon kläderna hon fått av oss på sig.
Mamma måste ha blivit jätteförvånad när hon ville ha just dem, haha!

Längtan tills vi ses nästa gång är redan stor!

Halsband




Ikväll blir det köttgryta hos Magnus föräldrar.
Jag passar på att inviga mitt halsband från Forever 21 i Dublin.
Grönt är skönt!

En kväll med älsklingen



En grynig bild från Dahlbergs igår! Blev en kanongod drink där efter en tre-rätters-middag på La Petite och innan ett glas jätteäckligt rosévin på Telegrafen. Älsklingen och jag hade en kanonkväll helt enkelt  


Framtids loppmarknad

Som den loppisälskare jag är tror jag inte att det förvånar någon att ett av mina smultronställen i Helsingborg är min absoluta favoritloppis. Framtid, en jättestor loppmarknad med åtta olika avdelningar fulla med fynd. Till och med Magnus, som inte uppskattar alla loppisrundor han snällt följer med på, tycker att Framtids loppmarknad är helt okej. Och jag - jag älskar den! Ett måste för alla loppisälskare!












För den loppisintresserade kan jag tillägga att jag har gjort en ny kategori inom ämnet, Loppisfynd.


Härliga fredag!


Det är fredag och helgen är kommen! Magnus och jag ska ha en kväll på tu man hand. Bord är bokat på en av favoritrestaurangerna i stan och ett första glas vin har passerat strupen denna tidiga kväll. Mobilen och klockan lämnas hemma. Ikväll är det bara han och jag, jag och han!

I helgen blir det dock bättre bloggande för er som är lässugna. Det blir bilder från när fina lilla Julia var på besök med mor och far, en kik på en av favoritprylarna här hemma och annat smått och gott!

Trevligt helg alla fina! Puss!


Luftslott



Ute regnar det och hela himlen lyser gul. Jag har handlat och förberett matsäck för morgondagens utflykt med jobb, men övrigt jobb får jag inte att gå ihop. Varför är det sådär? Vissa dagar går allt som på räls och blir bra med en gång, andra dagar är det som om ingenting händer hur mycket man än försöker. Nu ska  jag istället se slutet på ett program på dumburken och sen  bädda ner mig med boken. Luftslott heter den visst. Puss!

En stund för mig själv

Efter att ha tagit hand om hår, hud och naglar ska jag nu skänka fantasin lite tid. Det blir till att välja en bok och krypa ner i sängen i hopp om att ha valt just den boken. Den som man inte vill släppa. Den som tar mig till drömmarnas land! Wish me luck!


Kameradrömmar och pannkakor


Foto: Sara Thoresson

Måste säga att jag är bra sugen på att köpa en digital systemkamera efter helgen. Har varit nöjd med att leka med Saras tidigare, men när Sara och Malin klickade loss med sina kameror växte ett sug i mig också! Det känns som om en kamera kommer komma i min ägo innan årets slut. Det dröjer dock lite. Först London! Sen har Magnus och jag börjat spåna på en lite tripp för oss i sommar. Så allt detta går först! Men sen... kamera!

Ikväll har jag blivit bortskämd! Somnade efter jobb med huvudvärk och vaknade av att nygräddade pannkakor stod på bordet. Mums! Nu behöver jag inte fundera på vad jag ska ha för matsäck på onsdag när vi ska på utflykt med jobbet. Man tackar!

Ebbas fik

Första smultronstället ut i Helsingborg är Ebbas fik, ett mysigt ställe med känsla av 50-tal. De har stora goda kakor, olika sittmöjligheter - framsidan, de gamla borden, skinngrupperna och innegården, och min stora favorit - raggmunk med bacon och lingon! På övervåningen finns ett litet rum med gamla böcker, LP och tidningar och allt du kan hitta i läsväg på fiket är till salu. Mysigt ställe!





Jag på Ebbas

Ny kategori

Har gjort en ny kategori,
nämligen
*trumvirvel*

Mina smultronställen

Om bara en liten stund kommer ett första,
wie wie wie!

Hoppas ni ska gilla!

Oväder och pyssel

När ovädret drog in över oss valdra Magnus att dra ut de största elektroniksakerna ur väggen. Min mage hade börjat kurra så vi passade på att göra det bästa av mörkret och värmde rester från igår, tände ljus och satte oss för att äta i köket. Mysigt!



I förmiddags hade vi planerat att ge oss ut på picknick. Eftersom det blev mer och mer mulet valde vi dock att låta bli. Det fick bli en sväng till Scraproom och en snabb sväng på Örby ängar, ett ställe i min stil för sol och bad. Gräs att sola på och nära till vattnet. Får se om det kanske kan vara något i sommar?

Nu är jag sugen på att pyssla lite med mina nya papper och blommor. Magnus tittar på fotboll igen och snart ska han iväg och repa. Det är söndag både ute och inne och jag laddar för en ny jobbvecka. Fem dagar. Nästa vecka är bara tre, för sen... resa! Längtan är stor! Nu hoppas vi bara att den dumma vulkanen inte orsakar problem för oss. Hum...

Ha en fin söndagkväll!

Kärlek och kär lek

Åh! Jag har en såndär mysig helg när tid och rum liksom inte spelar någon roll.
Vi bara är och gör och skrattar och myser!
Kärlek när den är som bäst





Tropikariet

img_2055 (MMS)

Efter ett loppisbesök är vi nu på Tropikariet och drömmer oss bort. Flickorna går loss med sina systemkameror och jag bara njuter - av djuren, lugnet och flickornas sällskap! Om en stund blir det lunch i stan. Fantastisk lördag!


Finbesök!

img_2041 (MMS)

Har världens finaste flickor på besök! Maten står i ugnen och om en stund ska den förtäras. Sen blir det spel för oss flickor medan mannen i huset föredrar fotboll. Nu ska jag myyysa!


Frisk med shoppingsdrömmar

Jag är så glad! Jag mår mycket bättre och har orkat göra en hel del dagens senare halva. Att dessutom bli frisk lagom till fredag och kommande helg känns underbart! Är riktigt tråkigt att jag missade Förskolans dag på jobbet idag suger, men det är ju meningslöst att haka upp sig på det. Får istället se framåt mot helgen och vad den har att bjuda på! I morgon kommer både Sara och Malin och de stannar hela helgen. Tur att jag blev frisk - för som jag ser fram emot detta! Massa mys och inga måsten. Me like!

Under nerbäddade timmar i sängen/soffan dessa dagar har jag som jag tidigare skrev börjat längta och inse att London närmar sig. Detta främst genom att gång på gång på gång på gång gå in och leta runt på New Looks hemsida. Kommer ihåg hur jag älskade deras klänningar första gången jag var i London och när jag i februari var i Dublin spenderade jag många timmar i deras butik. Det är faktiskt lite konstigt, men där fanns så väldigt mycket att jag bara "hängde" på klänning-, blus- och väskavdelningarna. Den stora skoavdelningen tittade jag inte ens på! I London planerar jag dock att bosätta mig på New Look och hoppas på att hitta lika mycket fint denna gång.




Detta är redan favoriter. Jag hoppas starkt på att hitta och prova klänningen i mitten. För att inte tala om klockan. Att bära den vore som att ha ett ur i ett armband. Jag faller pladask!

Ja, som ni märker är jag tillbaka igen, mindre orklös och mer inspirerad - till allt! I morgon väntar jobb och det är dags för ett möte med John Blund. Klockan har sprungit iväg och snart snarkar jag högt. Dessvärre är sängen bredvid mig tom inatt, men i morgon strax efter att tjejerna kommit till stan gör också älsklingen det. Det blir dubbel glädje! Godnatt

Föresten! Vad gillar ni nya bloggdesignen?

En längtande sjukling

Den här veckan har jobb, blogg och allt annat som jag borde ha sysslat med fått lida på grund av feber och  förkyldning. Idag är dock febern borta och jag räknar med att infinna mig på jobb i morgon igen!

Dagarna här hemma under täcke eller filt har fått mig att längta och drömma massor. Tanken på att jag är i London om två veckor gör mig näst intill tokig. Vill vill vill! Att det är just London resan går till gör mig glad, förälskade mig i staden sist, att det ska spenderas mycket tid i affärer gör mig väldigt förväntansfull och att jag ska resa dit med världens underbaraste Sara gör mig obeskrivligt lycklig. Hon är bäst!

Nu ska jag springa efter nässprayet och sen ta mig något att äta. Vi hörs gott folk!

Söndagsseg


Inte där... inte där... men där! Kan ni hitta djuret?

Det är söndag och Magnus har gett sig iväg till jobbet. Festen igår var väldig trevlig och det är så roligt att träffa alla dessa goa människor! Idag är jag desto segare... Inte direkt bakis, men ute är det mulet och det blir en dag i soffan. Härligt!

Ha en härlig söndag gott folk! SMACK!

Skånes djurpark











Dagen har bjudit på ett besök till Skånes djurpark. Vi må ha varit de enda i parken utan barn, men ack så mysigt (och skönt att inte ha barn i sällskapet!). Mina favoriter är björnarna! De tre ungarna gosade och brottades och lekte utan stopp. En bra början på helgen och en härlig dagsutflykt att minnas.

Ikväll vankas det fest så nu borde jag vila en stund! Hoppas att ni också har en fin lördag!

En torsdag som ekar vardag


På 23-årsdagen i mars

Det är en såndär torsdag när allt får ta sin tid. Jag gör vad jag ska här hemma, men utan nämnvärt tempo. Somnade efter jobb och struntade helt enkelt i att gå upp när klockan ringde. Nu har Magnus slutat jobba och är påväg hem och jag ska strax vika handdukar. Vardag när den är just vardag. För att pigga upp denna sanning bjuder jag på en bild från marsmånad när Magnus och jag bjöd in min släkt för att besöka vårt gemensamma boende. Är ju från Varberg och har halva släkten i Malmö så det krävs lite planering för att samla alla - men jag är fortfarande väldigt nöjd och glad över att alla kunde komma just den där dagen!

Till alla er som kommenterat fågelbegravningen på ett eller annat sätt kan jag nu tillägga att jag precis fick ett sms av just Magnus med följande ord:

Har kollat upp vår lilla vän och det var tydligen en Trädgårdssångare!

De orden får avsluta kvällens inlägg. I morgon är det äntligen fredag efter en lång vecka och helgen har mycket roligt att bjuda på. Det tar vi dock en annan dag!

Av jord är du kommen








När jag kom hem idag hade jag Magnus i luren. I gallret på vår trappuppgång möttes jag då av en väldigt sorglig syn. En liten liten söt död fågel. Huvudet tryckt mot den hårda stenen och kroppen intryck mellan gallret. Bara ett par stjärtfjädrar stack upp. Redan då sa Magnus att han skulle ta hand om den när han kom hem.

Ett par timmar senare kom Magnus hem. Åt, tittade lite på tv och frågade sedan om jag skulle följa med. Det gjorde jag. Han tog med en tidning och en spade. Lyfte bort gallret, flyttade den lilla lilla söta döda fågeln och la den på tidningen. Vi tittade på den en stund innan han försiktigt vek in den lilla lilla söta döda fågeln i tidningen. Med spaden i ena handen och tidningen i andra valde Magnus ett ställe i rabatten och började sedan gräva. Han la ner tidningen och la över jorden igen. Den lilla lilla söta döda fågeln är begravd.

Av jord är du kommen, jord skall du åter bli.

Konfirmation, brunch och grillning


Kroppen må ha gått på halvfart i helgen, men själen har mått otroligt bra! Igår var vi i Malmö och gratulerade vackra och gamla (det är något visst med att inse att de små blivit stora, hur gammal är man själv då?) Malin till konfirmationen. Det var först en och en halv timme i kyrkan och sen tog vi hissen upp till femtioförsta vångingen i denna mäktiga byggnad. Första gången jag var uppe i Turning Torso mådde jag riktigt psykiskt dåligt. Grät och mådde skit. Inte för att jag är höjdrädd utan för att det händer något i huvudet. Denna gången började det som sist med att huvudet spelade mig ett spratt, men efter ett par glas rosé jämnade känslan i huvudet ut sig och jag kunde bara njuta av den fantastiska utsikten, sällskapet och buffén, ostbrickan och tårtan. Mycket trevlig lördag!

Efter en väldigt jobbig natt vaknade jag idag och kände att jag var tvungen att bryta mönstret. Vi tog bilen in till stan och hamnade på Helsings brunch. Och ja! ja! ja! Bästa brunchen jag ätit. Skinka, kalkon, salami, nötrulle, lax i olika former, parmaskinka, såser, potatis, frallor, knäckebröd, ägg i olika former, bacon, prinskorv, köttbullar, revben, spett, pannkakor, äpplepaj, färsk frukt, yoghurtdrink och olika sorters ostar. Ja, där fanns allt jag kunde önska mig och för den som dessutom hade orkat muffins, kakor eller croissanter fanns det också. Jag drack olika sorters juicer och Magnus kaffe och juice. Vad ska jag säga? Vi bara njöt och konstaterade att det var vårt första men inte sista besök under deras brunch. Rekommenderas!

I eftermiddag åkte vi hem till Magnus föräldrar. Det bjöds på fika, grillat och visning av gamla videofilmer från Magnus småttingår tills jag gav vika för kroppens förkyldning och trötthet och somnade i soffan. Nu har jag kommit hem och Magnus är och repar. Hade tänkt röja men skjuter det på morgondagen och intar sängen istället i hopp om en bättre natt och ork för att kunna jobba i morgon. Det är tur att jag har varit ledig i helgen, men eftersom helgen inte krävt så mycket av mig har jag bara kunnat tacka och ta emot! Strålande sol, trevliga sällskap och gott om god mat. Me like!

Julia Karin

I tisdags var Magnus och jag hos Lisa och Andreas. Det blev tacos och många blickar på den lilla. Nästa gång hoppas vi att hon är vaken så att även Magnus kan få hålla det lilla undret! Kortet hittar du här.


Konfirmation


Morgondagens tänkta klädsel hänger framme. Malmö. Konfirmation. Kusin Malin. Turning Torso. Sjunde  maj närmar sig och i morgon rullar vi söderut.

Efterlysning


Efterlyser energi, ork och extratimmar på dygnet samt ett spak som stannar bergodalbanan välmåendet färdas i. Tips mottages tacksamt i kommentrasfältet.


Måndag igen!

Jag har absolut ingen aning om var veckorna tar vägen men sålänge dagarna är lika bra som de sista har varit så har jag inget att klaga på! Mika och jag har scrapat ikväll och i morgon ska Magnus och jag till Stark/Günther och lilla tösen! Dagarna springer förstås förbi :-) Nu - boken!

Tjejhelg, shopping och en bra bok

Har haft en kanonmysig och jätterolig helg i Halmstad. Massa tjejsnack, vin och sol! Ett besök på en av uteserveringarna, utgång och dagen-efter-pizza på det och Halmstad är sig likt! Efter att ha kommit hem igen slängde jag mig i bilen med en gång för lite egentid på Väla. Shoppade två jackor och en klänning och känner mig väldigt nöjd! Magnus jobbar kväll så nu fortsätter egentiden med en bra bok i soffan. Livet är väldigt härligt just nu!

RSS 2.0