Phuun Thai


Efter lite om och men hamnade Magnus och jag på Phuun Thai ikväll, ett favoritställe! Maten var lika god som vanligt och nu har jag landat trött här hemma i soffan. Känns som dagen är påväg att avrundas så det blir nog en tidig morgon för min del istället! Sov gott så återkommer jag när helgen har tagit vid - wiiie!

Kvällstimmar på Råå

Idag har jag verkligen tagit vara på min lediga eftermiddag! En eftermiddagsfika i stan med Mika följt av ett par timmar på stranden med Magnus, Mika och Fredde. Väldigt trevligt! Äntligen lite riktig sommarkänsla!




Jag tror nog att Råå kan bli "min" strand ändå :-) Nära och bra!

Parkhäng i London

London juni 2011, del 3

Något av det bästa med London är alla dessa gröna och mysiga parker mitt i centrala London. Att ta av sig skorna en stund, vila fötterna och bara landa för att inse att man verkligen är i London. Att ta en glass, köpa med sig lite mat eller gå igenom dagens shoppingkassar - allt har gjorts med glädje i någon av de sköna parkerna. Mer parkhäng åt folket!




Green Park





Kensington Gardens




St James Park

 

Detta var sista bildregnet från årets Londontripp. Men i slutet av juli bär det av till Berlin med Magnus, så mer resbilder kommer säkerligen att ramla in här såsmåningom!


Varberg i mitt hjärta


En bild från Getterön, första vik, 2010

Jag må ha flyttat till en sommarstad, men när solen nu tittar fram och de riktiga sommardagarna har anlänt på nytt saknar jag mitt älskade Varberg. Har liksom inte hittat min plats när det gäller sommar och sol här i Helsingborg. Men jag jobbar på det! Fick tag i lokaltidningen City idag eftersom de skyltade med att man kunde hitta badplatsen som passade en. Pricken över i:et var att den strand som lät mest för mig faktiskt var den som jag sa till Magnus när jag besökte att "här, här skulle jag kunna tänka mig att vara, ingen bryr sig om mig och jag bryr mig inte om någon". Jag får helt enkelt testa den en dag!

Hur som helst tar Magnus och jag några dagar i Varberg under sista semesterveckan och det ska bli så skönt! Att bara lalla runt och inte ha några måsten. Att kunna besöka alla ställen som känns "hemma". Kanske ta båten ut till Baljö en kväll? En glass i hamnen eller ett dopp i Apelviken? För att inte prata om att vara nära familjen!

Nu kommer John Blund på besök och i morgon slutar jag tidigt på jobb så då ska jag bryta jobba-äta-sova-mönstret och bege mig in till stan för en fika med Mika. Ska bli mycket trevligt!

Ha det bra mina vänner! Puss från mig!


En tur på Themsen

London juni 2011, del 2

Det absolut bästa Sara och jag gjorde när vi var i London var att ta en båttur på Themsen. Att kunna sitta ner och bli serverad alla dessa fina vyer, områden och byggnader. Kameran gick varm och vi bara njöt! När jag kommer till London nästa gång är det just en båttur jag kommer att ta igen. Om man vill kan man dessutom hoppa av på de olika områdena och se sig omkring för att sedan hoppa på båten igen. Rekommenderas varmt!























En tredje och sista del från London återstår!

London Calling

London juni 2011, del 1

För drygt en månad sedan var Sara och jag i London. Det blev en väldigt speciell resa med händelser som gjort att det har tagit tills nu innan jag kan se tillbaka ordentligt på resan och känna att jo, vi hade det allt fint ändå!

Efter två dagar i affärer kände vi att vi behövde se det London som vi förälskade oss i första gången vi var i London. Vi köpte varsitt tunnelbanekort och åkte runt. När jag tittar på bilderna nu blir jag väldigt glad! Det är så mycket stämning i korten, så mycket färg och liv!












Fler delar om London kommer!

Midsommarregn

Midsommarafton i Varberg med lillasyster.
Gott att dricka, gott att äta och världens godaste sällskap!
Det blev en enkel midsommar med bara varandra, precis som vi önskade!
Tack för en jättefin afton!

Älskar dig Sara ♥

Födelsedagsmiddag



Har ikväll njutit av en fantastiskt god födelsedagsmiddag för Fredrik. Mika och Fredrik hade verkligen tänkt till och bjöd på en riktig grillmiddag med tillbehör av alla dess slag. Ett par glas vitt till det och kvällen var fullständig!

Grattis Fredrik och Tack Fredrik & Mika för en kalasgod middag!


Barfotavisan

Barfota utan strumpor och skor ska jag vandra med dig
ut till sommarn där vindarna bor, till ros och förgätmigej
Jag plockar smultron vid vägens kant och trär sen upp dem på strån
det killar så skönt under foten min, jag känner gruset med tån

- Mats Paulson -


Anna & Carl Schultze

Igår var det dags, Anna och Carls bröllop! Ett helt fantastiskt bröllop med många fina, rörande tal och glada skratt, men framförallt - ett otroligt vackert och strålande brudpar!


Kyrkan vigseln ägde rum i


Vigseln


Vackra brudparet


Stiliga Jacques och vackra Annika


Den underbara dukningen




Puss!


Magnus med sina underhållande bordsdamer Anna och Karin


Bröllopstårtan


Min frissa från alla håll och kanter!








Grattis Anna & Carl och tack för ett fantastiskt bröllop!

I-landsproblem

Jag har ett riktigt i-landsproblem här hemma! What to do?

Har varit hos frisören och satt upp håret inför dagens bröllop. Smink, kläder och naglar ska fixas innan jag är klar, men innan dess skulle jag vilja vila lite! Magnus däckade i sängen efter att ha varit med mig hos frisören och jag är avundsjuk! Mitt i-landsproblem.

Igår var det middag på Haket med jobbet. Sen mötte Anna och jag upp Magnus och Rebecka för ett par öl innan det bar hemåt. Gillar er starkt tjejer - blir fler gånger :)


Tjuvtitt på mitt problem...

Torsdagsscrap

Helgen närmar sig med mycket festligheter! Det ska bli väldigt roligt, men mycket att hinna med. Allt måste klaffa! Så ikväll släppte jag alla måsten och unnade mig ett par timmar med scrap framför Criminal Minds. Tyvärr är jag inte riktigt nöjd med kvällens två LO, men fotografierna på älskling och mig från Åkulla gör mig glad. Mys! Jag kommer att lägga upp dem på Systrarna Thoresson-bloggen så småningom. Har dessutom tre kort/kuvert att lägga upp så snart blir det liv i den bloggen igen! Nu väntar slutet på kvällens andra avsnitt sen blir det sängen. Godnatt bloggen!


Magnus och jag i Åkulla

Studentfirande

Det känns lite overkligt att vi har varit på student i Varberg idag. Snabbaste visiten hittills! Kul att studenterna fick uppehåll! Och såklart - GRATTIS NICLAS!

Det är något visst att gå där bland alla sprudlande studenter som sjunger och ropar. Studentsången är något visst och på något vis är innebörden av att ta studenten så mycket tydligare nu när man inte själv är där. När jag tog studenten upplevde jag att det hände så mycket att man inte riktigt kunde ta in allt! Nu i efterhand glädjs jag åt att jag också har varit sådär glad, att jag också har tagit studenten!



Nu ska jag krypa ner i sängen. Trots en liten tupplur på vägen upp till Varberg och en på vägen ner är jag jättetrött! Det har varit en lång dag och i morgon väntar ytterliggare en. Natti Natti!


Magnus och jag idag

Rock in Stom och andra höjdpunkter

Helgen har sprungit ifrån mig och jag har njutit av livet till fullo i kära Varberg! I fredags var det student för kusin Johanna, grattis sweetie! Mat, dryck och trevligt sällskap som följdes av lite mer dryck och flams hos föräldrarna! I lördags var det Rock in Stom - en trevlig fest på landet med livemusik, strålande solsken och grillning. Riktigt nice! Tack Henke och Per för en grym tillställning! Att Magnus var med och spelade och att jag då stod stolt som tuppen och blev lite extra kär gjorde inte saken sämre! I söndags grillade vi med familjen och sen tog vi lille Molgan och begav oss hemåt i den härliga sommarkvällen! Lite käk framför dumburken sen somnade jag gott i älsklingens knä!


Magnus och jag på Rock in Stom!


Älskling med en av gitarrerna!

Nu hoppas vi på en grym repris nästa år! I dag tog jag bussen ut till Väla efter jobb i hopp om ett par skor till bröllopet vi ska på till helgen. Hittade faktiskt ett par som jag gillar skarpt! Ska gå ett par varv med dem här hemma så att de känns riktigt rätt, men det tror jag allt! Blev också ett par slappa byxor och en liten present till älsklingen, men det vet han inte om än (tihi!). Sprang även in till min frisör som ska sätta upp mitt hår till bröllopet för att höra ett par saker. Hon är så go! Fick en kram och följde med henne ut på en liten rast då hon berättade hur jag ska göra innan besöket. En riktig glädjespridare är hon!

Nu har jag landat i soffan och har väldigt svårt att ta mig upp! Funderar på att hoppa i min helgfyndade sparkdräkt och bara mysa innan Magnus kommer hem från jobb. I morgon är det kusin Niclas som tar studenten så då blir det Varberg igen! Hoppas ni har haft en lika bra helg som jag! Många kramar!

Ofokuserad

Jag är så långsam här hemma! Inte sådär seg i huvudet eller kroppen. Inte sömnig eller utslagen. Bara långsam, riktigt långsam. På en timme har jag hängt upp sju blusar på galgar och lagt smutstvätt i en påse. Jag förstår inte hur det är möjligt? Jag måste vara väldigt ofokuserad. Det kan nog stämma! Veckan sprang iväg och nu är det redan dags att packa för en ny helg på bortaplan. Studentfirande och en fest där Magnus och bandet ska spela. Mycket att se fram emot! Mycket som man har vetat om lääänge, så nu när det väl är nära så känns det inte så. Och vem kan fokusera på något som inte känns?

Hur som helst. Borde i alla fall avsluta här så att jag hinner hänga upp några fler blusar eller något annat som känns relevant. Har fått lite frågor om vad jag handlade i London. Hade inte tänkt slänga ut allt här men kan ju visa lite i alla fall. Några nya par ballerinaskor fick följa med hem. Mjuka, sköna och lättanvända till vardag eller fest!



De blommiga med rosett är mina favoriter!

En kvällsdejt

Ikväll har jag umgåtts med familjen Stark/Günther. Det är alltid lika kul att få träffa lilla Julia och charmiga Tilde, men jisses vad jag har saknat Lisa. Fantastiska Lisa! Du är en pärla!




Finfina Julia!

En bild från London



Denna kväll bjuder jag på en bild på syster och mig från Piccadilly Circus.
Och med den önskar jag er en trevlig tisdagkväll!

En dag i Helsingör

Det känns så väldigt lyxigt att efter en båttur på tjugo minuter befinna sig i ett annat land, men det är precis så det är när man åker Helsingborg-Helsingör. Så i förmiddags sa Magnus och jag hejdå till Sverige för en stund och tog färjan över till grannlandet! Stros längs mysiga gator, en god lunch på en restaurang Magnus kände till och en glass på torget. En perfekt tripp för en ledig dag!











Hemma!

I onsdags tog Sara och jag tåget till Malmö. Det blev en kväll hos farmor och farfar innan vi tidigt (klockan fyra!!!) i torsdags gick upp för att åka till tåget. Farfar körde oss till Triangeln och vi tog första tåg till Kastrup. Sen bar det av till London för två dagars shopping och en dag som turister med bland annat en underbar båttur på Themsen. Rekommenderas varmt!

Igår vid två-tiden var vi tillbaka i Malmö och mamma och pappa möte upp oss. Vi åkte till Borstahusens camping och jag hade en kanonskön dag med sol, familjen & Magnus och god mat. Riktig sommar! Idag har Magnus och jag fortsatt att ta vara på semesterkänslorna med en tur över till Helsingör!

Först nu känner jag att jag har landat ordentligt här hemma efter en skön sovstund. Magnus repar och jag ska plocka lite här hemma. Dags att ladda om och se fram emot en ny vecka med allt från student och fest i Varberg till en kvällsdejt med Lisa och Andreas!

Hoppas att ni har haft en skön sommarhelg allesammans!

Sofiero trädgårdar

Jag är alltid lika glad i själen när jag är på Sofiero och vandrar runt bland blommor och blad för att sedan komma ner till havet och se över till vårt danska grannland. I sommar ska jag på min första konsert på området och det kommer att bli toppen!

Om Sofiero på Wikipedia:
Sofiero är ett slott med en 15 ha stor parkträdgård i Helsingborgs kommun, ca 5 km norr om centrala Helsingborg. I anslutning till slottsbyggnaden finns också en gourmetrestaurang. Parken kring slottet är en blomstrande oas, med utställningar, aktiviteter och arrangemang. I parken finns cirka 10 000 rhododendronbuskar av 300 olika arter och lika många hybrider. Sofiero har norra Europas största samling av rhododendron. Parken utnämndes till Europas vackraste 2010.











Böcker att minnas

När jag var liten hade min lillasyster och jag Skattkammarböckerna. Jag vet inte om vi hade just dessa, men jag vet att vi hade ettan, tvåan, trean, fyran och femman. Det är fantastiska böcker och jag tvekade inte en sekund när jag hittade dessa på Framtid





När jag kom hem och bläddrade i dem blev jag helt förälskad i Visboken. Inte nog med att den innehåller alla gamla klassiska barnsånger som man vill ha, minnas och glädjas åt, den är full av helt fantastiska bilder. Böckerna flyttade med ens in i bokhyllan.






Böckerna kostade en tia styck, ett fynd för så fina minnen!

En nött gammal sko

Mitt och Magnus hem har ingen speciell stil. Alla rum har olika stuk på möbler och olika färgkombinationer. Vi har bott ihop i snart tio månader och eftersom det är vårt första gemensamma boende har våra olika tycken och smak bidragit till en viss Hanna-och-Magnus-atmosfär. Magnus gillar musik och ljud och fyller lägenheten med både instrument och anläggningar som jag aldrig hade haft själv. Jag bor med mörka möbler, en stor Buddhatavla, tvspelsapparater och Simpsonsboxar som vittnar om att Magnus bor här. Och Magnus bor med gamla Veckorevyns tidningar från 50-talet, en gigantisk kandilaber, en gammal vit kista fylld med scrapbookingsaker, ljusfat och andra gamla ting som vittnar om att hans tjej flyttat in. Visst känns och syns det att olika stilar, smak och tycken blandats - men samtidigt - det är ju det som gör lägenheten till just vår! Vår saliga blandning av stilar. Tanken är rätt fin ändå!

Något av det som går att hitta lite här och var i lägenheten som är just Hannigt är gamla saker. Små saker som betyder något speciellt, eller som bara ger en känsla av hem. Av mys! Mys på det sättet som jag vill ha det. En av dem sakerna är denna lilla sko:



Jag älskar tanken på att min lilla fot har snubblat omkring i denna ljusa Kavatsko och nött skinnet. Jag ser den dagligen där den står i bokhyllan bredvid ramen med kort på min familj. Den påminner om familjen i Varberg, om barnet i mig och om hur mycket jag tycker om barn. Älskade sko!

Hos oss har vi alltså inga tjusiga stilettpumps på display, nej här har vi en välanvänd och nött Kavatsko i storlek 18 att titta på. Me like!

Nu börjar resan

Nu bär det av till Malmö och i morgon bitti Kastrup och London!

För att ni inte ska glömma mig när jag är i London och spenderar pengar har jag minsann fixat och trixat så att ni (om allt fungerar) ska få ett inlägg om dagen även när jag gör annat än att sitta här. Tre kategorier på tre dagar. En med Hem ljuva hem, en med Loppisfynd och en med Mina Smultronställen! Så titta gärna in här även om jag är ute på äventyr!

Ha en fantastisk helg! Det tänker jag ha!

RSS 2.0